http://link http://link http://linkhttp://link
Гласувайте в BGTOP

Информация за Футурама

Бг лого на Футурама - ©STEFANradev

Сюжет:
Сериалът следва приключенията на млад разносвач на пици Филип Джей фрай в Ню Йорк. Но през последните секунди на 20 век той бива криогенно замразен за хиляда години. Събуждайки се през последните минути на 2999-та година той открива един нов футуристичен свят. Там той се запознава с Туранга Лийла млада извънземна с едно око. Заено с нея и единственият си приятел от бъдещето и въобще - Бендър - робот алкохолик и безделник, те отивад да рабоят във фирмата за доставки на пра-пра-пра...пра-пра племенникът на Фрай, Професор Хюбърт Джей Фарнсуорт Планетарен Експрес. Заедно този екип пътува из вселената рискувайки животът си доставяйки пратки и извършвайки рисковани но винаги интересни задачи изпълнени с невероятни приключения за да осигурят прехраната си.
В САЩ сериалът е излъчван от 28 Март 1999 г. до 10 Август 2003 г. по Fox преди прекратяване на сериалът. Повторенията на Футурама са излъчвани по Cartoon Network, от Януари 2003 до Декември 2007, когато договорът изтича. През 2007 се завръща с 4 филма; последният от които излезнал 2009 година. Comedy Central сключва споразумение с 20th Century Fox Televisionда излъчи четитире филма както и още 16 нови епизода
Comedy Central започва излъчване на Футурама на 2 Януари 2008 г., а новите епизоди стартират през 23 Март 2008.

Главни герои (Първостепенни):

Филип Джей фрай е млад разносвач на пици който случайно е криогенно зампразен и остава така за цели 1000 г. Неговата единствена любов е Лийла (като исключим 4, 5 други гаджета). !!!ВНИМАНИЕ РАЗКРИВА СЕ СЮЖЕТ!!! Оказва се, незнайно как (в епизодът 3acv19 - В Розуел Всичко Свършва Добре), че Фрай си е дядо сам на себе си, след като убива истинският си дядо и преспива с баба си, след като странна аномалия връща Филип и колегите му назад в времето.

Туранга Лийла е "извънземна" циклоп и капитан на космическият коръб на Планетарен Експрес. !!!ВНИМАНИЕ РАЗКРИВА СЕ СЮЖЕТ!!! Още в 2 епизод (1acv02 - Да Правиш Любов В Космоса) Лийла се "забива" с много охажвания от жените "сексапилен" (поне за себе си) капитан Зап Бранеган. Но малко след това тя се осъзнава и за зарязва а той продължава да я преследва "и до днес". Освен това в епизодите (4acv02 - Домът На Лийла) разбира, че не е извънземна а мутант.

Бендър Бендинг Родригез (а не БендЕр както неправилно е назоваван в субтитрите на някои епизоди) е робот, алкохолик, пушач, бот-о-порно маниак, крадец,самоубиец, безделник и "огъвач" (Бендър на английски Bender - клещи, устройство за огъване). Най-добрият му приятел е Фрай а "мотото" му, което чуваме много често в епизодите е "Bite my shiney metal ass" което ще рече Ритни ми блестящият метален задник, но го има перефразирано и като Цуни ми блестящият тенекиен задник. (което определено звучи по-добре).

Епизоди: /за повече информация цъкнете тук/
Футурама е Анимационен Америкаснки научно-фантастичен ситком създаден от Мат Грьонинг известен със създаването на хитът Семейство Симпсън) и разработен от Грьонинг и Дейвид Хикс Коен за мрежата на Fox.